The Important looking pirates has been doing some recruiting.

Warning: Illegal string offset 'custom_page_theme_template' in /storage/content/27/2008927/vfxsverige.com/public_html/wp-content/plugins/custom-page/custom-page.php on line 345

ILP has been doing some serious recruiting. For the observant reader the author/owner of this blog is one of them.

I’m looking forward to it!

Following article is in swedish.

PIRATERNAS TOPPREKRYTERING

PIRATERNAS TOPPREKRYTERING

Efterfrågan på 3D- och animeringsjobb ökar och den Stockholmsbaserade postproduktionsbyrån Important Looking Pirates (ILP) är ett av bolagen som märker av ökningen. De växer och välkomnar nu fyra nya kollegor till företaget.

Nyrekryteringen innebär också starten av två nya avdelningar hos ILP, en Online- och en Marknadsavdelning, samt en nysatsning på 2D avdelningen.

– Det känns riktigt bra att vi lyckats rekryterat fyra mycket erfarna medarbetare så att vi kan möta den ökade efterfrågan samt fortsätta utveckla de tjänster vi erbjuder, säger Niklas Jacobson, en av grundarna och ägarna av ILP.

David Wahlberg tillträdde som Head of 2D i början av Augusti och leder utvecklingen av  ILP’s 2D- nysatsning.

– Vi har sett en ökad förfrågan från våra kunder att inte bara erbjuda 3D utan även 2D och därför har vi utökat 2D sidan med en dedikerad Nuke-avdelning, säger Yafei Wu, Head of CG och grundare.

David har ett imponerande register och har jobbat på storfilmer som Iron Man 2, Slumdog Millionaire, Tropic Thunder, Speed Racer, Vantage Point m.fl.

Han har under de senaste åren jobbat på ett flertal stora postproduktionsbolag runt om i världen, bl.a. The Mill i London och LA, Rainmaker i London och nu senast på Fuel VFX i Sydney, och kommer nu alltså hem till Sverige.

Kalle Lundberg kommer närmast från Riviera och kommer arbeta med ILP’s nya Onlineavdelning. Han tillträder som Smokeoperatör med start den 23e Augusti.

– Kalle kommer vara en nyckelperson i uppstartandet av vår nya ”Finishing suite” som smygstartar i höst men beräknas bli helt klar efter jul, säger Yafei Wu.

Kalle har arbetat med postproduktion i 10 år,  bland annat som Flame-operatör, och har erfarenhet från reklamfilm, musikvideos, TV och film. Bland de senaste projekten hittar vi postproduktionen för The Temper Traps senaste musikvideo, regisserad av Daniel Eskils.

Måns Björklund kommer närmast från Milford Film & Animation och tillträder som VFX Producer på ILP den 1:a September.

Måns har lång erfarenhet av postproduktion och började sin karriär redan 1996 som animatör på Commando Royale och har sedan dess jobbat som VFX Supervisor och Production Manager på ett flertal av Stockholms stora postproduktionsföretag.

ILP har inte bara rekryterat talanger från postproduktionsbranschen utan även rekryterat från marknadsföringsjätten Procter & Gamble.

Emma Ledent kommer från Procter & Gamble och tillträder som Director of Marketing & Sales, en tjänst som inte funnits på ILP tidigare.

– Det är otroligt spännande att arbeta med Emma som istället för teknisk erfarenhet tillför skarp marknads- och säljkompetens till bolaget, säger Niklas Jacobson.

Emma arbetade på Procter & Gamble i 3 år och har varit Nordisk marknadschef för Duracell och Pampers.

– Min viktigaste uppgift kommer vara att få ut vårt namn och se till att alla intressenter vet vilka vi är och vad vi gör, säger Emma Ledent.

Important Looking Pirates AB – PIRATERNAS TOPPREKRYTERING – MyNewsdesk.

ILPVFX reel:

About ILP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.