”Sonny och Ronny – Sådan far, sådan son” | Rickard Stampe Söderström

Warning: Illegal string offset 'custom_page_theme_template' in /storage/content/27/2008927/vfxsverige.com/public_html/wp-content/plugins/custom-page/custom-page.php on line 345

”Sonny och Ronny – Sådan far, sådan son” , Rickard Stampe Söderström  latest short film has world premier with screenings at Göteborg filmfestival.

A short  animated  drama film for adults based on Rickards own background.

The [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vDbhtBLybEw]

Info about the screenings at Göteborgs filmfestival

Press release:

”Filmen bygger på regissörens egna liv och han förhållande till hans alkoholiserade far och hur sonen Sonny prövar att bli något annat än hans pappa från arbetarklassen i Göteborg. Vad han inte inser är att han är på väg mot samma grymma öde med alkoholen som hans far. Allt görs upp mellan de två genom en fatal brutal tennismatch.”

Detta projekt är något så ovanligt som ett animerat drama på 8 minuter som tar publiken genom en känslomässig resa – men varför det är extra värt att uppmärksamma är att det är bara starten på ett längre animerat dramaprojekt som nu sätts i sjön. Karaktärerna och filmens universum (som utspelar sig på 90-talet) utvecklas just nu till en serie samt till en långfilm hos Illusion Film, med Peter Hiltunen som producerar och Peter Birro som skriver manuskriptet tillsammans med regissören om hans uppväxt i Göteborg. Detta projektet var finalist tillsammans med 4 andra i Nordic Talent 2010 (tävling för alla elever från filmskolorna i norden) och är planerat att vara färdig 2012.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.