s3D feature produced in Sweden | Copenhagen Bombay

Warning: Illegal string offset 'custom_page_theme_template' in /storage/content/27/2008927/vfxsverige.com/public_html/wp-content/plugins/custom-page/custom-page.php on line 345

Copenhagen bombay is recruting.

The Danish Animation studio Copenhagen Bombay has during the first five years of its existence produced in excess of 2.000 minutes of animation for children and youth, and since may 2010 it has had a Swedish branch. Now the Swedish company is starting up development and production of a stereoscopic 3D-animated feature film, where they are looking for Swedish nationals to hire from October/November.

Below is information about the company and the positions they are looking to fill, unfortunately it is only in Swedish since they are looking for Swedes.

Copenhagen Bombay är en 5 år gammal dansk animationsstudio startad av regissören Anders Morgenthaler och producenten Sarita Christensen, delägd av Egmont. Fokus är barn- och ungdomsprojekt, med tungvikt på animation och crossmedia. Sedanstudion startades har över 2.000 minuter animation i många olika stilar har producerats, senaste med den 3D-animerade långfilmen DEN KÆMPESTORE BJØRN av Esben Toft Jacobsen och den 2D-animerade satirserien PANDAERNE av Anders Morgenthaler och Mikael Wulff.

I maj 2010 startade Copenhagen Bombay sitt svenska företag CB Sverige AB, där en del av DEN KÆMPESTORE BJØRN producerades.
Den filmen fick premiär i tävlan under Berlins filmfestival och har sedan dess visats i festivaler över hela världen; Annecy, Cartoon Movie i Lyon, Buenos Aires, Stockholm Filmfestival Jr, Stuttgart Int’l Filmfestival, BUFF mfl. Filmen är såld till över 20 territorier, och helt nyligen till en svensk distributör.

Sedan 1:a juni 2011 arbetar producenten Petter Lindblad med nya spännande animationsprojekt i Sverige, och det har nu blivit dags för oss att bygga upp vårt nätverk inom animation i Sverige.

Under hösten/vintern ska Copenhagen Bombay producera en 2 min lång pilot i stereoskopisk 3D för Esben Toft Jacobsens kommande långfilm, den svensk-danska äventyrsfilmen BEYOND BEYOND. Det Svenska Filminstitutet, Film i Väst och Nordisk Film & TV Fond är redan involverade i projektet, och utvecklingen har smygstartat i Danmark.

Det vi söker just nu till piloten är tre personer:

Teknisk regissör/erfaren generalist (ca 2 mån, start: slut okt/start nov)
3D-blocking i stereo/setup för animation
•Bygg/rigging av props & sets
•Vattensimulation och -animation (t.ex. Naiad och/eller HOT)
•VFX (volumetrisk, då piloten produceras i S3D)
•Compositing
Du får huvudansvaret för att realisera piloten tekniskt; samt struktur och pipeline tillsammans med producent, regissör och andra knutna till projektet (bl.a. en stereoskopi-konsult och erfarna ljus/render-tekniker).
Karaktärsbyggare (6 veckor, start: snarast)
•Ska bygga två huvudkaraktärer och en sidokaraktär med päls/fjädrar inkl blendshapes (begränsat, baserat på pilotens behov)
Animatör (6 veckor, start: mitt nov)
•Ska animera karaktärer, hero-props och del av vattnet i piloten. All dialog i piloten är som berättarröst.

Våra verktyg är främst Maya och Nuke – evt Mudbox/Z-brush, Naiad, HOT. Men vi kommer säkert att testa olika verktyg under utvecklingen, för att hitta fram till rätt slutresultat.

Utöver dessa konkreta uppgifter ska vi bygga upp ett team för hela långfilmen nästa år, så jag är intresserad av flera talangfullaartister som är intresserade av att vara en del av Sveriges första stereoskopiska 3D-animerade långfilm!

KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som kontaktar oss har något eller några års professionell erfarenhet från liknande produktionsuppgifter och software,är bra på att hålla deadlines, optimera din tid och arbetskraft innanför projektens ramar – något som är oerhört viktigt då vi arbetar med low-budget produktioner. Du är också utåtriktad, kommunikativ och bra på att arbeta i team – det är ett litet tight team som ska skapa något helt fantastiskt och unikt ihop!
Filmen kommer att produceras i Stockholm, Västra Götaland och Köpenhamn, så vi tror att du bor i närheten av de områdena.
Produktionsstart för piloten är nu i oktober, och planerad produktionsstart för långfilmen (80 min) är i mars/april.

KONTAKT
Skicka en kortfattad ansökning om dig, din erfarenhet och ambitioner per email till: petter.lindblad@copenhagenbombay.com
Bifoga kontaktuppgifter, CV och showreel/portfolio med breakdown, eller länk till din hemsida.

www.copenhagenbombay.com

ANSÖKNINGSDATUM
Vi vill gärna höra ifrån dig så snart som möjligt.

Trailer  THE GREAT BEAR


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KXNFhDq2QsQ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.